Hore

Babičkin tuniakový šalát

Ingrediencie:

  • 2 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 stredné mrkvy
  • 4 nakladané uhorky
  • 2 natvrdo uvarené vajíčka
  • 3 – 4 lyžice majonézy
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťstrednéČas prípravy35 min

PostupPostup

Babičkin tuniakový šalát
 

Tuniaka sceďte a olivový olej odložte bokom. Zemiaky uvarte v šupke, olúpte a rozdrvte s vidličkou v čistej miske. Osoľte a pridajte trošku olivového oleja, aby bol šalát viac šťavnatý. Olúpané mrkvy varte v druhom hrnci asi 10 minút. Vajíčka varte asi 9 minút. Uvarenú mrkvu, vajíčka a uhorky nakrájajte na drobné kúsky. Pridajte zemiaky, scedeného tuniaka, majonézu a všetko dobre premiešajte. Ak je potrebné, ochuťte. Šalát zakryte potravinárskou fóliou, aby neobschol a uložte do chladničky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo