Babičkin tuniakový šalát
Ingrediencie:
- 2 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 4 stredné zemiaky
- 2 stredné mrkvy
- 4 nakladané uhorky
- 2 natvrdo uvarené vajíčka
- 3 – 4 lyžice majonézy
- soľ
4 osobystredné35 min
Postup
Tuniaka sceďte a olivový olej odložte bokom. Zemiaky uvarte v šupke, olúpte a rozdrvte s vidličkou v čistej miske. Osoľte a pridajte trošku olivového oleja, aby bol šalát viac šťavnatý. Olúpané mrkvy varte v druhom hrnci asi 10 minút. Vajíčka varte asi 9 minút. Uvarenú mrkvu, vajíčka a uhorky nakrájajte na drobné kúsky. Pridajte zemiaky, scedeného tuniaka, majonézu a všetko dobre premiešajte. Ak je potrebné, ochuťte. Šalát zakryte potravinárskou fóliou, aby neobschol a uložte do chladničky.