Andalúzske Gazpacho s tuniakom
Ingrediencie:
- 160 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 kg zrelých červených paradajok
- 1-4 jarné cibuľky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 uhorka
- 1-2 červené papriky
- 75 g extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica cukru
4-6 osôbľahké20 min
Postup
Nakrájanú cibuľu namočte do misy so studenou vodou. Odstráňte klíček vo vnútri cesnaku. Uhorku umyte, ošúpte, prekrojte na polovicu a lyžicou vydlabte všetky zrnká. Zvyšné suroviny umyte, nakrájajte a všetko umiestnite do mixéra. Ochuťte olejom, octom, cukrom a soľou. Rozmixujte dohladka. V prípade, že bude veľmi hustá, pridajte 1-2 poháre studenej vody. Prepasírujte, dosoľte a prikryté odložte do chladničky. Podávajte studené s uhorkou, korením, krutónmi a tuniakom.