Hore

Andalúzske Gazpacho s tuniakom

Ingrediencie:

  • 160 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 1 kg zrelých červených paradajok
  • 1-4 jarné cibuľky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 uhorka
  • 1-2 červené papriky
  • 75 g extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
Počet osôb4-6 osôbNáročnosťľahkéČas prípravy20 min

PostupPostup

Andalúzske Gazpacho s tuniakom
 

Nakrájanú cibuľu namočte do misy so studenou vodou. Odstráňte klíček vo vnútri cesnaku. Uhorku umyte, ošúpte, prekrojte na polovicu a lyžicou vydlabte všetky zrnká. Zvyšné suroviny umyte, nakrájajte a všetko umiestnite do mixéra. Ochuťte olejom, octom, cukrom a soľou. Rozmixujte dohladka. V prípade, že bude veľmi hustá, pridajte 1-2 poháre studenej vody. Prepasírujte, dosoľte a prikryté odložte do chladničky. Podávajte studené s uhorkou, korením, krutónmi a tuniakom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo