Hore

Ako využiť konzervy naplno?

Ako využiť konzervy naplno?

Možno si kladiete otázku, prečo je dobré konzumovať konzervované jedlá?

Odpoveď je jednoduchá: dokážu totiž zabezpečiť rýchlu a výživnú stravu. Napríklad konzervované ryby poskytujú kvalitné bielkoviny, polynenasýtené mastné kyseliny a minerály (železo a zinok).

V nasledujúcom článku vám ponúkame 8 tipov, ako naplno využiť konzervované jedlá

  1. Sú ideálne ako malé občerstvenie

Slávky v marináde sú vhodnou voľbou na chutný olovrant bohatý na bielkoviny.

  1. Nemusíte zakaždým variť

Sú vhodné na prípravu jedál bez tepelnej úpravy. Rýchla a jednoduchá príprava sa zíde pri uponáhľanom dni alebo večer.

  1. Sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny

Makrela, tuniak alebo sardinky sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú:

  • znížiť zlý cholesterol (LDL) a udržať zdravé srdce.
  • brániť vzniku krvných zrazenín, čím chránia telo pred mozgovou príhodou.

Ďalej poskytujú aj vitamíny a minerály, napríklad vápnik, ktorý sa nachádza v rybích kostiach.

  1. Ponukajú rôzne formy prípravy

Vychutnajte si ich formou sendviču, šalátu, ako prílohu k cestovinám, ryži či zelenine. Jedlá budú nutrične vyvážené a zároveň chutné.

  1. Sú jednoduché na skladovanie

Môžete si nachystať veľké zásoby. Využite najbližšiu návštevu supermarketu a zaobstarajte dostatok konzerv (napríklad tuniaka, sardiniek, makrely, sépií, sardel alebo slávok).

  1. Majú dlhú spotrebu

Konzervy udržiavajú potraviny v optimálnych podmienkach, bez potreby chladenia. Navyše sú hygienicky nezávadné, čím udržujú biochemickú stálosť a mikrobiologickú bezpečnosť potravín počas mesiacov až rokov.

  1. Sú finančne výhodné

Môžu si ich dovoliť všetci. Dokonca môžu pomôcť znížiť rodinné výdavky.

  1. Nemusíte pridávať soľ

Obsahujú ideálne množstvo soli.