Ako využiť konzervy naplno?

Možno si kladiete otázku, prečo je dobré konzumovať konzervované jedlá?
Odpoveď je jednoduchá: dokážu totiž zabezpečiť rýchlu a výživnú stravu. Napríklad konzervované ryby poskytujú kvalitné bielkoviny, polynenasýtené mastné kyseliny a minerály (železo a zinok).
V nasledujúcom článku vám ponúkame 8 tipov, ako naplno využiť konzervované jedlá
- Sú ideálne ako malé občerstvenie
Slávky v marináde sú vhodnou voľbou na chutný olovrant bohatý na bielkoviny.
- Nemusíte zakaždým variť
Sú vhodné na prípravu jedál bez tepelnej úpravy. Rýchla a jednoduchá príprava sa zíde pri uponáhľanom dni alebo večer.
- Sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny
Makrela, tuniak alebo sardinky sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú:
- znížiť zlý cholesterol (LDL) a udržať zdravé srdce.
- brániť vzniku krvných zrazenín, čím chránia telo pred mozgovou príhodou.
Ďalej poskytujú aj vitamíny a minerály, napríklad vápnik, ktorý sa nachádza v rybích kostiach.
- Ponukajú rôzne formy prípravy
Vychutnajte si ich formou sendviču, šalátu, ako prílohu k cestovinám, ryži či zelenine. Jedlá budú nutrične vyvážené a zároveň chutné.
- Sú jednoduché na skladovanie
Môžete si nachystať veľké zásoby. Využite najbližšiu návštevu supermarketu a zaobstarajte dostatok konzerv (napríklad tuniaka, sardiniek, makrely, sépií, sardel alebo slávok).
- Majú dlhú spotrebu
Konzervy udržiavajú potraviny v optimálnych podmienkach, bez potreby chladenia. Navyše sú hygienicky nezávadné, čím udržujú biochemickú stálosť a mikrobiologickú bezpečnosť potravín počas mesiacov až rokov.
- Sú finančne výhodné
Môžu si ich dovoliť všetci. Dokonca môžu pomôcť znížiť rodinné výdavky.
- Nemusíte pridávať soľ
Obsahujú ideálne množstvo soli.