Hore

Zemiakové taštičky plnené tuniakom

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťnáročnéČas prípravy1 hodina

PostupPostup

Zemiakové taštičky plnené tuniakom
 
  1. Zemiaky umyte a varte vo veľkom množstve osolenej vody do mäkka, približne 35-40 minút. Nechajte vychladnúť. Sceďte, ošúpte, roztlačte a pridajte soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešajte a odložte bokom.
  2. Medzitým si nakrájajte cibuľu a cesnak, poduste na pár lyžičkách oleja, pridajte 1 lyžičku sladkej papriky, orestujte a pridajte pasírované paradajky. Pár minút restujte a pridajte uvarené vajcia a nakrájané olivy. Premiešajte a odložte bokom.
  3. Na kúsok igelitovej fólie vymastenej olivovým olejom pridajte veľkú lyžicu zemiakovej kaše, urobte z nej placku naolejovanými rukami, pridajte lyžicu plnky, pár kúskov tuniaka a uzavrite spojením štyroch rohov igelitovej fólie, vrch zatočte a nechajte odpočívať v chladničke.
  4. V miske zmiešajte olivový olej, sladkú papriku, nasekanú pažítku a soľ.
  5. Taštičky podávajte ozdobené pažítkou a paprikovým olivovým olejom.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo