Zemiakové taštičky plnené tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 600 g zemiakov
- Extra panenský olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
- Pažítka
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g pasírovaných paradajok
- 2 uvarené vajcia
- 15 olív bez kôstky
- Sladká paprika
4náročné1 hodina
Postup
- Zemiaky umyte a varte vo veľkom množstve osolenej vody do mäkka, približne 35-40 minút. Nechajte vychladnúť. Sceďte, ošúpte, roztlačte a pridajte soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešajte a odložte bokom.
- Medzitým si nakrájajte cibuľu a cesnak, poduste na pár lyžičkách oleja, pridajte 1 lyžičku sladkej papriky, orestujte a pridajte pasírované paradajky. Pár minút restujte a pridajte uvarené vajcia a nakrájané olivy. Premiešajte a odložte bokom.
- Na kúsok igelitovej fólie vymastenej olivovým olejom pridajte veľkú lyžicu zemiakovej kaše, urobte z nej placku naolejovanými rukami, pridajte lyžicu plnky, pár kúskov tuniaka a uzavrite spojením štyroch rohov igelitovej fólie, vrch zatočte a nechajte odpočívať v chladničke.
- V miske zmiešajte olivový olej, sladkú papriku, nasekanú pažítku a soľ.
- Taštičky podávajte ozdobené pažítkou a paprikovým olivovým olejom.