Zemiakové guľôčky plnené tuniakom
Ingrediencie:
- 1 kg varených zemiakov
- 2 lyžice múky
- soľ
- čierne korenie
- 1 vajíčko
- strúhanka
- olej na smaženie
- Náplň:
- 1 konzerva Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 strúčik cesnaku
- 1 nakrájaná cibuľa
- 1 nakrájaná paradajka
- 2 natvrdo uvarené vajíčka
- 8 nakrájaných zelených olív
- 2 lyžice hrozienok
- štipka cukru
- kmín
- oregano
- soľ
- čierne korenie
- Cibuľový šalát:
- 1 červená cibuľa
- ¼ žltá paprika
- ¼ červená paprika
- 1 malá paradajka nakrájaná na kocky
- zelené a čierne olivy
- šalát
- Dressing:
- olivový olej a ocot v pomere 2:1
- soľ a čierne korenie
- petržlen
Postup
Zemiaky so šupkou varte 25 minút. Uvarené zemiaky olúpte, rozmliažďte, pridajte múku, soľ a čierne korenie a dobre zamiešajte. Nechajte odpočinúť. Na troške olivového oleja osmažte nakrájaný strúčik cesnaku a cibuľu. Pridajte paradajku, okoreňte kmínom, oreganom, čiernym korením, soľou a štipkou cukru. Chvíľu smažte a odstavte z ohňa. Pridajte scedeného <a href=“https://calvo.sk/produkty/tuniak-vo-vlastnej-stave/“>Calvo tuniaka vo vlastnej šťave</a>, hrozienka, olivy a uvarené vajíčko. Dobre premiešajte. Zo zemiakového cesta vyformujte guľôčky, rozmliažďte a do stredu dajte lyžicu tuniakovej náplne. Opatrne vyformujte do guľôčky. Zemiakové guľôčky plnené tuniakom obaľte a vysmažte dozlatista. Podávajte s čerstvým cibuľovým šalátom a dressingom. Ozdobte nakrájaným petržlenom.