Hore

Zemiakové guľôčky plnené tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 kg varených zemiakov
  • 2 lyžice múky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 vajíčko
  • strúhanka
  • olej na smaženie
  • Náplň:
  • 1 konzerva Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 1 nakrájaná paradajka
  • 2 natvrdo uvarené vajíčka
  • 8 nakrájaných zelených olív
  • 2 lyžice hrozienok
  • štipka cukru
  • kmín
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie
  • Cibuľový šalát:
  • 1 červená cibuľa
  • ¼ žltá paprika
  • ¼ červená paprika
  • 1 malá paradajka nakrájaná na kocky
  • zelené a čierne olivy
  • šalát
  • Dressing:
  • olivový olej a ocot v pomere 2:1
  • soľ a čierne korenie
  • petržlen
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

PostupPostup

Zemiakové guľôčky plnené tuniakom
 

Zemiaky so šupkou varte 25 minút. Uvarené zemiaky olúpte, rozmliažďte, pridajte múku, soľ a čierne korenie a dobre zamiešajte. Nechajte odpočinúť. Na troške olivového oleja osmažte nakrájaný strúčik cesnaku a cibuľu. Pridajte paradajku, okoreňte kmínom, oreganom, čiernym korením, soľou a štipkou cukru. Chvíľu smažte a odstavte z ohňa. Pridajte scedeného <a href=“https://calvo.sk/produkty/tuniak-vo-vlastnej-stave/“>Calvo tuniaka vo vlastnej šťave</a>, hrozienka, olivy a uvarené vajíčko. Dobre premiešajte. Zo zemiakového cesta vyformujte guľôčky, rozmliažďte a do stredu dajte lyžicu tuniakovej náplne. Opatrne vyformujte do guľôčky. Zemiakové guľôčky plnené tuniakom obaľte a vysmažte dozlatista. Podávajte s čerstvým cibuľovým šalátom a dressingom. Ozdobte nakrájaným petržlenom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo