Zemiaková „tortilla“ so zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- Extra panenský olivový olej
- ½ cukety
- ½ cibule
- 6 vajíčok
- 2 zemiaky
- Biele korenie
- 50 g červenej papriky
- 50 g zelenej papriky
- Soľ
4-6jednoduché40 minút
Postup
Na večeru alebo ako občerstvenie pre návštevu vždy zvíťazí tortilla so zeleninou a tuniakom.
Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na malé kocky..
Opražte ich v dostatočnom množstve oleja na panvici, do mäkka.
Na ďalšiu panvicu pridajte lyžicu oleja a orestujte cibuľu s nakrájanými paprikami.
Po 10 minútach pridajte najemno nakrájanú cuketu, nechajte 5 minút povariť a pridajte tuniaka.
Keď sú zemiaky hotové, sceďte z nich olej a pridajte ich ku zelenine.
Vajcia rozšľahajte, dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte so zemiakmi a zeleninou.
Nechajte 2-3 minúty odležať, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
Tortillu opečte z oboch strán (na preklopenie použite druhú panvicu.
Tortillu nakrájajte a podávajte napríklad so salsou a šalátom.