Hore

Zemiaková „tortilla“ so zeleninou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • Extra panenský olivový olej
  • ½ cukety
  • ½ cibule
  • 6 vajíčok
  • 2 zemiaky
  • Biele korenie
  • 50 g červenej papriky
  • 50 g zelenej papriky
  • Soľ
Počet osôb4-6NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Zemiaková „tortilla“ so zeleninou a tuniakom
 

Na večeru alebo ako občerstvenie pre návštevu vždy zvíťazí tortilla so zeleninou a tuniakom.

Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na malé kocky..

Opražte ich v dostatočnom množstve oleja na panvici, do mäkka.

Na ďalšiu panvicu pridajte lyžicu oleja a orestujte cibuľu s nakrájanými paprikami.

Po 10 minútach pridajte najemno nakrájanú cuketu, nechajte 5 minút povariť a pridajte tuniaka.

Keď sú zemiaky hotové, sceďte z nich olej a pridajte ich ku zelenine.

Vajcia rozšľahajte, dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte so zemiakmi a zeleninou.

Nechajte 2-3 minúty odležať, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Tortillu opečte z oboch strán (na preklopenie použite druhú panvicu.

Tortillu nakrájajte a podávajte napríklad so salsou a šalátom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo