Zeleninový quiche s lososom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 150 g brokolice
- 1 biela cibuľa
- 3 – 4 vajcia
- 1 balenie lístkového cesta
- 200 ml smotana na varenie
- 1 ČL sušeného oregana
- Čierne korenie
- 100 g syra gorgonzola
- Soľ
- 10 ks cherry paradajok
- 2 PL paradajkového pretlaku
Postup
Tento koláč pôvodne z francúzskej kuchyne sa stal neodmysliteľnou súčasťou receptov vďaka svojej obrovskej všestrannosti, ktorá vám umožňuje pripraviť si ho tak, ako máte najradšej. Vyskúšajte pripraviť quiche so zeleninou a prírodným lososom.
Rúru predhrejte na 180ºC, lístkové cesto položte do tortovej formy alebo formy na quiche. Navrch položte papier na pečenie alebo alobal a pridajte sušené strukoviny tak, aby sa cesto pri pečení nenafúklo.
Vložte na 15 minút do rúry. Po dopečení z rúry vyberte a strukoviny odstráňte.
Medzitým, ako sa cesto pečie, v miske vyšľahajte vajcia spolu so smotanou, soľou, čiernym korením a oreganom. Brokolicu uvarte vo väčšom množstve vody, kým nie je al dente.
Na panvicu pridajte olej a orestujte na ňom cibuľu. Pridajte k nej uvarenú brokolicu, pár sekúnd orestujte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Na pečené lístkové cesto pridajte smotanový základ, zeleninu, syr, scedeného lososa a na vrch poukladajte paradajky.
Pečte v rúre približne 40 minút. Quiche je vynikajúci teplý, ale aj studený.