Hore

Závitky so špargľou a tuniakom

Ingrediencie:

  • Ingrediencie na laktonézu:
  • 100 g mlieka
  • 200 g extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ
  • Ingrediencie na 6 závitkov:
  • 160 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • 18 ks zelenej alebo bielej špargle
  • 6 lyžíc laktonézy (alebo klasickej majonézy)
  • 6 krajcov toastového chleba
Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

PostupPostup

Závitky so špargľou a tuniakom
 

Vo vysokej a úzkej nádobe s ponorným mixérom zmiešajte mlieko, olivový olej, horčicu a soľ. Laktonéza začne postupne emulgovať, vyberte ponorný mixér a pridajte citrónovú šťavu. Ak je potrebné pridajte viac oleja, aby ste dosiahli želanú textúru a hustotu.

Rúru vyhrejte na 200 ° s funkciou grilu.

Do laktonézy primiešajte scedeného tuniaka. Z toastového chleba odstráňte kôrku, prejdite valčekom, aby sa chlieb roztiahol a bol tenší. Každý kúsok potrite tuniakovou laktonézou a navrch uložte 3 ks špargle. Rohy toastu preložte a prichyťte špáradlom.

Dajte zapiecť asi na 5 minút. Pečte dozlatista. Podávajte ihneď po upečení.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo