Závitky so špargľou a tuniakom
Ingrediencie:
- Ingrediencie na laktonézu:
- 100 g mlieka
- 200 g extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ
- Ingrediencie na 6 závitkov:
- 160 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 18 ks zelenej alebo bielej špargle
- 6 lyžíc laktonézy (alebo klasickej majonézy)
- 6 krajcov toastového chleba
6 osobyľahké25 min
Postup
Vo vysokej a úzkej nádobe s ponorným mixérom zmiešajte mlieko, olivový olej, horčicu a soľ. Laktonéza začne postupne emulgovať, vyberte ponorný mixér a pridajte citrónovú šťavu. Ak je potrebné pridajte viac oleja, aby ste dosiahli želanú textúru a hustotu.
Rúru vyhrejte na 200 ° s funkciou grilu.
Do laktonézy primiešajte scedeného tuniaka. Z toastového chleba odstráňte kôrku, prejdite valčekom, aby sa chlieb roztiahol a bol tenší. Každý kúsok potrite tuniakovou laktonézou a navrch uložte 3 ks špargle. Rohy toastu preložte a prichyťte špáradlom.
Dajte zapiecť asi na 5 minút. Pečte dozlatista. Podávajte ihneď po upečení.