Hore

Závitky s tuniakom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie:

  • 16 plátkov na závitky
  • 3 x 80 g Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
  • 4 natvrdo uvarené vajíčka
  • čierne korenie a soľ
  • strúhaný parmezán
  • Bešamelová omáčka:
  • 40 g masla
  • 40 g múky
  • 500 ml mlieka
  • muškátový oriešok
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

PostupPostup

Závitky s tuniakom v paradajkovej omáčke
 

Vajíčka uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody asi 10 minút, nechajte vychladnúť a olúpte.

V miske premiešajte tuniaka v paradajkovej omáčke s nastrúhanými vajíčkami, osoľte a premiešajte.

Zmes dajte do cukrárenského rukáva a odložte.

Príprava bešamelovej omáčky: Do hrnca pridajte maslo. Keď bude maslo rozpustené, za stáleho miešania pridávajte múku a zľahka osmažte. Pridajte horúce mlieko. Za stáleho miešania na strednom plameni varte 10 minút. Vypnite a prikryte, aby sa vám nevytvorila kôrka.

Do teplej vody so soľou uložte plátky na závitky, nechajte ich vo vode asi 12 minút. Postupujte podľa inštrukcií podľa návodu na obale.

Uložte ich na suchú utierku, naplňte tuniakovou zmesou a zrolujte. Na spodok misy vhodnej do rúry pridajte bešamelovú omáčku, uložte tuniakové závitky vedľa seba tak, aby sa neotvorili. Pridajte zvyšok bešamelovej omáčky, posypte nastrúhaným parmezánom a pečte dozlatista 12 minút pri teplote 200 °C.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo