Zapekané cestoviny s tuniakom a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- Na omáčku:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 vetvičiek tymianu
- 400 g drvených paradajok
- 8 veľkých sušených paradajok
- čerstvé mleté korenie
- soľ
- Na zapečenie:
- 400 g cestovín
- 3 ks Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 200 g ricotty
- 100 g parmezánu



Postup

Tento recept pre vás pripravili Neplecha na plechu. Zapekané cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou, ak hľadáte rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu. Jemná paradajková omáčka, ricotta a tuniak Calvo dodávajú pokrmu jedinečnú chuť, ktorú si určite obľúbite. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si príjemné chvíle pri stole!
Ako na zapekané cestoviny s tuniakom?
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak roztlačte, sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici na rozpálenom oleji nechajte cibuľu zhnednúť. Pridajte cesnak, tymian, nakrájané a sušené paradajky, korenie a soľ a varte 15 minút.
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu, potom ich sceďte.
- Formu na pečenie vymastite maslom.
- V miske zmiešajte tuniaka a ricottu. Pridajte omáčku, opäť premiešajte a nakoniec vmiešajte cestoviny.
- Všetko preneste do zapekacej misy a posypte strúhaným parmezánom.
- Cestoviny vložte do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte 15 minút.
Chutí vám tento recept? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



