Hore

Zapekané cestoviny s tuniakom a sušenými paradajkami

Ingrediencie:

  • Na omáčku:
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 vetvičiek tymianu
  • 400 g drvených paradajok
  • 8 veľkých sušených paradajok
  • čerstvé mleté korenie
  • soľ
  • Na zapečenie:
  • 400 g cestovín
  • 3 ks Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • 200 g ricotty
  • 100 g parmezánu
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy40 minut
varíNeplecha na plechu

PostupPostup

Zapekané cestoviny s tuniakom a sušenými paradajkami
 

Tento recept pre vás pripravili Neplecha na plechu. Zapekané cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou, ak hľadáte rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu. Jemná paradajková omáčka, ricotta a tuniak Calvo dodávajú pokrmu jedinečnú chuť, ktorú si určite obľúbite. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si príjemné chvíle pri stole!

Ako na zapekané cestoviny s tuniakom?

  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak roztlačte, sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Na panvici na rozpálenom oleji nechajte cibuľu zhnednúť. Pridajte cesnak, tymian, nakrájané a sušené paradajky, korenie a soľ a varte 15 minút.
  3. Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu, potom ich sceďte.
  4. Formu na pečenie vymastite maslom.
  5. V miske zmiešajte tuniaka a ricottu. Pridajte omáčku, opäť premiešajte a nakoniec vmiešajte cestoviny.
  6. Všetko preneste do zapekacej misy a posypte strúhaným parmezánom.
  7. Cestoviny vložte do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte 15 minút.

Chutí vám tento recept? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo