Vyprážané slávky s cuketou
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo slávok vo vlastnej šťave
- 250 g cukety
- 2 vajcia
- 30 g mlieka
- 120 g hladkej pšeničnej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ ČL ras el hanout alebo kari
- 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zväzok petržlenu
- Soľ
- Olivový olej vhodný na vyprážanie
- Pikantná jogurtová omáčka:
- 2 naturálne nesladené grécke jogurty
- 1 zväzok čerstvej mäty
- 1 zväzok čerstvého koriandra
- 1 strúčik cesnaku
- Citrónová šťava
- 1 PL agávového sirupu
2jednoduché30 minút
Postup
- Cuketu nastrúhajte, pridajte do misky spolu s lyžicou soli, premiešajte a nechajte odstáť. Asi po 15 minútach ju z misky vyberte a vyžmýkajte prebytočnú vodu.
- V samostatnej miske zmiešajte múku s vajcom, nadrobno nasekaným cesnakom a petržlenovou vňaťou, kypriacim práškom. Pridajte scedenú cuketu, scedené a nakrájané slávky a mlieko. Dobre premiešajte a nechajte odležať v chladničke približne 20 min.
- Na panvici s rozpáleným olivovým olejom vyprážajte jednu naberačku cesta. Vysmažte z oboch strán a odložte na kuchynskú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Všetky ingrediencie na jogurtovú omáčku zmiešajte a podávajte s vyprážanými slávkami s cuketou.