Hore

Vyprážané slávky s cuketou

Ingrediencie:

  • 1 balenie Calvo slávok vo vlastnej šťave
  • 250 g cukety
  • 2 vajcia
  • 30 g mlieka
  • 120 g hladkej pšeničnej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL ras el hanout alebo kari
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zväzok petržlenu
  • Soľ
  • Olivový olej vhodný na vyprážanie
  • Pikantná jogurtová omáčka:
  • 2 naturálne nesladené grécke jogurty
  • 1 zväzok čerstvej mäty
  • 1 zväzok čerstvého koriandra
  • 1 strúčik cesnaku
  • Citrónová šťava
  • 1 PL agávového sirupu
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Vyprážané slávky s cuketou
 
  1. Cuketu nastrúhajte, pridajte do misky spolu s lyžicou soli, premiešajte a nechajte odstáť. Asi po 15 minútach ju z misky vyberte a vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  2. V samostatnej miske zmiešajte múku s vajcom, nadrobno nasekaným cesnakom a petržlenovou vňaťou, kypriacim práškom. Pridajte scedenú cuketu, scedené a nakrájané slávky a mlieko. Dobre premiešajte a nechajte odležať v chladničke približne 20 min.
  3. Na panvici s rozpáleným olivovým olejom vyprážajte jednu naberačku cesta. Vysmažte z oboch strán a odložte na kuchynskú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  4. Všetky ingrediencie na jogurtovú omáčku zmiešajte a podávajte s vyprážanými slávkami s cuketou.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo