Hore

Vietnamské závitky s tuniakom

Ingrediencie:

  • 8 ryžových plátkov
  • 20 g ryžových rezancov alebo cestovín vermicelli
  • 1 šalát Little Gem
  • 2 jarné cibuľky
  • ¼ červenej papriky
  • 1 mrkva
  • 8 lístkov mäty
  • 3x Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • Dressing:
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • 3 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica nakrájanej jarnej cibuľky
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy40 min

PostupPostup

Vietnamské závitky s tuniakom
 

Šalát, červenú papriku a mrkvu nakrájajte na plátky. Cibuľku nakrájajte na kolieska a zelenú časť nechajte do dressingu. Ryžové rezance namočte na 5 minút do vlažnej vody. Sceďte.

Ryžový plátok namočte na 3 sekundy do vody. Uložte na čistú a vlhkú utierku. Na plátok uložte šalát, ryžové rezance, červenú papriku, cibuľku, mrkvu, scedeného tuniaka a lístok mäty.  Zrolujte. Podávajte s pripraveným dressingom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo