Vietnamské závitky s tuniakom
Ingrediencie:
- 8 ryžových plátkov
- 20 g ryžových rezancov alebo cestovín vermicelli
- 1 šalát Little Gem
- 2 jarné cibuľky
- ¼ červenej papriky
- 1 mrkva
- 8 lístkov mäty
- 3x Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- Dressing:
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžička sezamového oleja
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- 3 lyžice pomarančovej šťavy
- 1 lyžica nakrájanej jarnej cibuľky
4 osobyľahké40 min
Postup
Šalát, červenú papriku a mrkvu nakrájajte na plátky. Cibuľku nakrájajte na kolieska a zelenú časť nechajte do dressingu. Ryžové rezance namočte na 5 minút do vlažnej vody. Sceďte.
Ryžový plátok namočte na 3 sekundy do vody. Uložte na čistú a vlhkú utierku. Na plátok uložte šalát, ryžové rezance, červenú papriku, cibuľku, mrkvu, scedeného 3x <a href=“https://calvo.sk/produkty/tuniak-vo-vlastnej-stave/“>Calvo tuniaka vo vlastnej šťave</a> a lístok mäty. Zrolujte. Podávajte s pripraveným dressingom.