Hore

Udon rezance so zeleninou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 3 konzervy tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji
  • 300 g pšeničných rezancov
  • 1 ČL čínskeho korenia
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL čili omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL strúhaného zázvoru
  • 1 mrkva
  • 150 g zelenej fazuľky
  • 1 jarná cibuľka
  • 75 g húb shiitake
  • Sezamové semienka
  • Olivový olej
  • Soľ
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút

PostupPostup

Udon rezance so zeleninou a tuniakom
 
  1. Na panvicu alebo wok pridajte pár lyžíc olivového oleja, pridajte mrkvu, zelenú fazuľku a cibuľu nakrájanú na pásiky a opražte na stredne vysokej teplote, kým zelenina nezmäkne. Potom pridajte huby, cesnak a zázvor a pražte niekoľko sekúnd.
  2. Pridajte čínske korenie, sójovú omáčku, srirachu a tuniaka, pár sekúnd povarte.
  3. Medzitým si uvarte rezance podľa návodu na varenie.
  4. Rezance sceďte a pridajte do woku. Všetko spolu poduste, osoľte a podávajte posypané sezamovými semienkami.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo