Udon rezance so zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji
- 300 g pšeničných rezancov
- 1 ČL čínskeho korenia
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 ČL čili omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL strúhaného zázvoru
- 1 mrkva
- 150 g zelenej fazuľky
- 1 jarná cibuľka
- 75 g húb shiitake
- Sezamové semienka
- Olivový olej
- Soľ
4jednoduché15 minút
Postup
- Na panvicu alebo wok pridajte pár lyžíc olivového oleja, pridajte mrkvu, zelenú fazuľku a cibuľu nakrájanú na pásiky a opražte na stredne vysokej teplote, kým zelenina nezmäkne. Potom pridajte huby, cesnak a zázvor a pražte niekoľko sekúnd.
- Pridajte čínske korenie, sójovú omáčku, srirachu a tuniaka, pár sekúnd povarte.
- Medzitým si uvarte rezance podľa návodu na varenie.
- Rezance sceďte a pridajte do woku. Všetko spolu poduste, osoľte a podávajte posypané sezamovými semienkami.