Tuniakový slimák s kozím syrom
Ingrediencie:
- 2 pláty lístkového cesta
- 150 g kozieho syra
- 200 gCalvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 pór
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- čierne korenie a soľ
- 1 vajíčko
- 20 g maku
2 osobystredné30 min
Postup
Na panvici na extra panenskom olivovom oleji osmažte nakrájaný pór. Po smažení nechajte vychladnúť. Rúru vyhrejte na 200 °C. Lístkové cesta rozdeľte na polovicu. Rozvaľkajte a pozdĺž uložte zmes póru, tuniaka a kozieho syra. Okraje potrite vajíčkom a zrolujte. Postup opakujte. Rolky uložte do tvaru slimáka, potrite vajíčkom, posypte makom a pečte dozlatista pri teplote 200 °C približne 40 minút.