Tuniakový sendvič s coleslaw
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- Celozrnný chlieb
- 50 g červenej kapusty
- 75 g bielej kapusty
- 1/2 červenej cibule
- 1 strúhaná mrkva
- 1 jablko
- 1 PL hrozienok
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL horčice
- Soľ
- Majonéza:
- 1 avokádo
- Citrónová šťava
- 2-3 PL olivového oleja
- Soľ
2jednoduché15 minút
Postup
- Na prípravu avokádovej majonézy pridajte do mixéra nasekané avokádo spolu s citrónovou šťavou, soľou a olivovým olejom. Mixujte, kým nezískate jemnú omáčku bez hrudiek.
- V miske zmiešajte kapustu nakrájanú na spôsob julienne spolu s nastrúhanou mrkvou, cibuľou a nakrájaným jablkom. Pridajte hrozienka, lyžicu horčice a olivového oleja. Nakoniec pridajte avokádovú majonézu a dobre premiešajte.
- Na krajce chleba pridajte coleslaw a tuniaka. Navrch pridajte druhý krajec chleba a prekrojte na polovicu. Podávajte ihneď alebo si zabaľte na cestu.