Tuniakové mini sendviče
Ingrediencie:
- UHORKOVÉ SENDVIČE:
- 80 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 lyžice domáceho dressingu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1/2 nakrájanej uhorky
- 6 reďkoviek nakrájaných na tenké plátky
- 2 krajce chleba bez kôrky
- TUNIAKOVÉ SENDVIČE S CIBUĽOU A KLÍČKAMI:
- 80 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 lyžice domáceho dressingu
- ¼ fialovej cibule nakrájanej nadrobno
- kelové klíčky
- 2 krajce kukuričného so semienkami chleba bez kôrky
Pre 4 Osobyľahké30 min
Postup
Príprava domáceho dressingu: Do vysokej misky dajte mlieko, extra panenský olivový olej a soľ. Dobre rozmixujte, pridajte citrónovú šťavu. Mixujte pomaly, aby ste dosiahli jemnú a želanú textúru.
Uhorkové sendviče:
Do dressingu pridajte dijonskú horčicu a scedeného tuniaka. Reďkovky a uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Na jeden krajec uložte uhorky a reďkovky. Pridajte dressing a prikryte druhým krajcom. Rozrežte na 4 časti.
Tuniakové sendviče s cibuľou a klíčkami:
Cibuľu nakrájajte na malé kocky, uložte do studenej vody na niekoľko minút.
Do dressingu pridajte scedenú cibuľu. Natrite obe krajce chleba, uložte scedeného tuniaka a klíčky. Prikryte a rozrežte na 4 časti.
Domáci dressing:
- 100 ml mlieka
- 200 ml extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ