Tuniakové placky
Ingrediencie:
- 40 g mrkvy
- Červená cibuľa
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
- Čerstvá bazalka
- Čerstvá petržlenová vňať
- 1 vajíčko
- 1/2 hrnčeka strúhanky
- Soľ
2jednoduché40 minútvaríKaya
Postup
Tento recept pre vás pripravila Kája, @svasniprojidlo.
Do misky nasypte najemno nastrúhanú mrkvu a na kocky nasekanú cibuľu. Konzervu tuniaka zlejte (olej nechajte bokom) a tuniaka pridajte k zelenine.
K surovinám v miske pridajte nasekanú bazalku, petržlenovú vňať a nastrúhajte citrónovú kôru.
Nakoniec rozklepnite vajcia, všetko zasypte strúhankou a osoľte. Suroviny spoločne premiešajte a vlhkými rukami vytvorte šesť placiek, ktoré rozložte do zapekacej misky vyloženej papierom na pečenie. Placky potrite olejom z konzerv tuniaka a pečte v rúre na 180 ° C približne 30 minút dozlatista. Podávajte napríklad so zeleninovým šalátom.