Hore

Tuniakové krokety

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 veľký zemiak
  • 2 PL nasekaného kôpri
  • 2 PL majonézy
  • 2 ČL mletého cibuľového prášku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • ¾ ČL kóšer soli
  • Štipka čierneho korenia
  • Olivový olej v spreji
  • 1 veľké vajce
  • ¾ šálky bezlepkovej panko strúhanky
  • Citrón
  • Tatárska omáčka (na podávanie)
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy35 minút

PostupPostup

Tuniakové krokety
 

Zemiaky dáme do malej panvice a zalejeme vodou. Varte na stredne vysokej teplote, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 až 18 minút a potom sceďte.

Rozdrvte vo veľkej mise a spojte s tuniakom, kôprom, majonézou, červenou cibuľou, dijónskou šťavou, soľou a čiernym korením a vložte na 10 minút do mrazničky.

Vložte štedrú 1/4 šálky zmesi do ruky a jemne rozvaľkajte na 8 polienok.

Rozšľahané vajíčko dáme do malej misky, strúhanku do inej misky.

Krokety ponorte do vajíčka, potom do panko a odložte na dosku. Obe strany krokiet postriekame olivovým olejom.

V teplovzdušnej fritéze

Nastavte teplotu teplovzdušnej fritéze na 120 °C a nechajte v nej krokety 10 minút, až kým sa nesfarbia do zlata.

V teplovzdušnej rúre

Pečte v rúre na 180 °C 22 – 24 minút, v polovici ich otočte, aby sa opiekli zo všetkých strán.

Podávajte s citrónom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo