Tuniakové krokety
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 veľký zemiak
- 2 PL nasekaného kôpri
- 2 PL majonézy
- 2 ČL mletého cibuľového prášku
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 ČL citrónovej šťavy
- ¾ ČL kóšer soli
- Štipka čierneho korenia
- Olivový olej v spreji
- 1 veľké vajce
- ¾ šálky bezlepkovej panko strúhanky
- Citrón
- Tatárska omáčka (na podávanie)
Postup
Zemiaky dáme do malej panvice a zalejeme vodou. Varte na stredne vysokej teplote, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 až 18 minút a potom sceďte.
Rozdrvte vo veľkej mise a spojte s tuniakom, kôprom, majonézou, červenou cibuľou, dijónskou šťavou, soľou a čiernym korením a vložte na 10 minút do mrazničky.
Vložte štedrú 1/4 šálky zmesi do ruky a jemne rozvaľkajte na 8 polienok.
Rozšľahané vajíčko dáme do malej misky, strúhanku do inej misky.
Krokety ponorte do vajíčka, potom do panko a odložte na dosku. Obe strany krokiet postriekame olivovým olejom.
V teplovzdušnej fritéze
Nastavte teplotu teplovzdušnej fritéze na 120 °C a nechajte v nej krokety 10 minút, až kým sa nesfarbia do zlata.
V teplovzdušnej rúre
Pečte v rúre na 180 °C 22 – 24 minút, v polovici ich otočte, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Podávajte s citrónom.