Tuniakové krokety
Ingrediencie:
- 500 ml mlieka (alebo rastlinnej alternatívy)
- 3 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 1 vajce uvarené natvrdo
- ½ bielej cibule
- 50 g masla
- 50 g hladkej pšeničnej múky
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 ČL mletého muškátového orieška
- 2 klinčeky
- 2 vajcia
- Olivový olej vhodný na vyprážanie (Borges Extra Mild olivový olej)
- Strúhanka na obaľovanie
4stredne náročné1 hod
Postup
- Vo veľkom hrnci osmažte na miernom ohni nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s maslom a klinčekmi. Potom pridajte múku za stáleho miešania. Postupne pridávajte mlieko, aby ste vytvorili zmes bez hrudiek. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Odstráňte klinčeky a pridajte mletý muškátový oriešok.
- Pokračujte v miešaní a varení na miernom ohni, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Potom pridajte tuniaka aj s olejom a na jemno nasekané vajce natvrdo. Zmiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Zmes prikryte fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
- Pripravte si ingrediencie na obaľovanie – múku, vyšľahané vajíčko a strúhanku.
- Obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a potom nechajte ešte odležať v chladničke.
- V hrnci zohrejte olivový olej vhodný na vyprážanie a krokety vyprážajte do zlatista.
- Pokladajte ich na kuchynskú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.