Hore

Tuniakové krokety

Ingrediencie:

  • 500 ml mlieka (alebo rastlinnej alternatívy)
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • ½ bielej cibule
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej pšeničnej múky
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 ČL mletého muškátového orieška
  • 2 klinčeky
  • 2 vajcia
  • Olivový olej vhodný na vyprážanie (Borges Extra Mild olivový olej)
  • Strúhanka na obaľovanie
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy1 hod

PostupPostup

Tuniakové krokety
 
  1. Vo veľkom hrnci osmažte na miernom ohni nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s maslom a klinčekmi. Potom pridajte múku za stáleho miešania. Postupne pridávajte mlieko, aby ste vytvorili zmes bez hrudiek. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  2. Odstráňte klinčeky a pridajte mletý muškátový oriešok.
  3. Pokračujte v miešaní a varení na miernom ohni, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Potom pridajte tuniaka aj s olejom a na jemno nasekané vajce natvrdo. Zmiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Zmes prikryte fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  5. Pripravte si ingrediencie na obaľovanie – múku, vyšľahané vajíčko a strúhanku.
  6. Obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a potom nechajte ešte odležať v chladničke.
  7. V hrnci zohrejte olivový olej vhodný na vyprážanie a krokety vyprážajte do zlatista.
  8. Pokladajte ich na kuchynskú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo