Hore

Tuniakové buritto

Ingrediencie:

  • 6 stredne veľkých tortíl
  • 300 g červených sterilizovaných fazulí
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 3 x 65 g Calvo tuniaka v bio bio extra panenskom olivovom oleji
  • 6 - 7 cherry paradajok
  • 45 g sterilizovanej kukurice
  • 2 PL paradajkovej omáčky passata
  • 1 jarná cibuľka alebo 1/2 červenej cibule
  • 100 g ľadového šalátu
  • 115 g ryže SOS Classic
  • 80 g čedaru (plátkový alebo strúhaný)
Počet osôb6NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút
varíMartina

PostupPostup

Tuniakové buritto
 

Tento recept pre vás pripravila Martina, @mamachef.

Fazuľa aj spolu s nálevom z konzervy a cesnakom rozmixujte alebo vyšľahajte do podoby hladkého krému. Dochuťte soľou. Tuniaka aj spolu s bio olivovým olejom, v ktorom bol naložený zmiešajte v strednej mise s na malé kúsky nakrájanými cherry paradajkami, kukuricou bez nálevu, paradajkovým pyré a najemno nasekanou jarnou cibuľkou. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Možno pridať aj štipka chilli. Ľadový šalát nakrájajte na tenšie prúžky. Ryžu uvarte. Čedar nastrúhajte nahrubo, v prípade plátkov ho rozkrojte na tenké prúžky. Každú tortillu potom po celom obvode potrite fazuľovým krémom a na jednu stranu začnite vrstviť náplň. Najprv dajte časť (jednu šestinu) ľadového šalátu, na ňu uvarenú ryžu, ďalej zmes z tuniaka a paradajok a nakoniec čedar.

Kraje tortilly nahnite a zmotajte do pevného závitku. Buritto opečte na suchej panvici alebo na grile z oboch strán. Podávať môžete s paradajkovou salsou alebo kyslou smotanou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo