Tuniakové buritto
Ingrediencie:
- 6 stredne veľkých tortíl
- 300 g červených sterilizovaných fazulí
- 1 väčší strúčik cesnaku
- Soľ a mleté čierne korenie
- 3 x 65 g Calvo tuniaka v bio bio extra panenskom olivovom oleji
- 6 - 7 cherry paradajok
- 45 g sterilizovanej kukurice
- 2 PL paradajkovej omáčky passata
- 1 jarná cibuľka alebo 1/2 červenej cibule
- 100 g ľadového šalátu
- 115 g ryže SOS Classic
- 80 g čedaru (plátkový alebo strúhaný)
Postup
Tento recept pre vás pripravila Martina, @mamachef.
Fazuľa aj spolu s nálevom z konzervy a cesnakom rozmixujte alebo vyšľahajte do podoby hladkého krému. Dochuťte soľou. Tuniaka aj spolu s bio olivovým olejom, v ktorom bol naložený zmiešajte v strednej mise s na malé kúsky nakrájanými cherry paradajkami, kukuricou bez nálevu, paradajkovým pyré a najemno nasekanou jarnou cibuľkou. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Možno pridať aj štipka chilli. Ľadový šalát nakrájajte na tenšie prúžky. Ryžu uvarte. Čedar nastrúhajte nahrubo, v prípade plátkov ho rozkrojte na tenké prúžky. Každú tortillu potom po celom obvode potrite fazuľovým krémom a na jednu stranu začnite vrstviť náplň. Najprv dajte časť (jednu šestinu) ľadového šalátu, na ňu uvarenú ryžu, ďalej zmes z tuniaka a paradajok a nakoniec čedar.
Kraje tortilly nahnite a zmotajte do pevného závitku. Buritto opečte na suchej panvici alebo na grile z oboch strán. Podávať môžete s paradajkovou salsou alebo kyslou smotanou.