Tuniakové bolognese
Ingrediencie:
- 2 väčšie mrkvy
- 1 väčší petržlen
- 1 stonka zeleru
- 1 červená cibuľa
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- 2 konzervy tuniaka Calvo v bio extra panenském olivovém oleji
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- Špagety
- Sušené oregano
- Soľ, korenie
- Hrsť vlašských orechov
4jednoduché40 minútvaríNaty
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Na panvici s olejom osmahneme do sklovita najemno nakrájanú červenú cibuľu. Mrkvu, petržlen a stonku zeleru nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k cibuli. Restujeme, až kým zelenina skrehne. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme paradajkami. Konzervu pritom vypláchneme troškou vody a pridáme k zmesi do panvice. Na strednom plameni varíme, kým zelenina zmäkne.
Medzitým uvaríme špagety podľa návodu. Tesne pre tým, ako špagety zlejeme, odoberieme cca 50 ml z vody, v ktorej sa varia na zjemnenie omáčky.
Vodu dáme do zeleninovej zmesi, pridáme konzervy tuniaka a premiešame. Na záver pridáme cestoviny.
Podávame posypané čerstvou bazalkou a podrvenými vlašskými orechmi.