Hore

Tuniakové bolognese

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút
varíNaty

PostupPostup

Tuniakové bolognese
 

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.

Na panvici s olejom osmahneme do sklovita najemno nakrájanú červenú cibuľu. Mrkvu, petržlen a stonku zeleru nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k cibuli. Restujeme, až kým zelenina skrehne. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme paradajkami. Konzervu pritom vypláchneme troškou vody a pridáme k zmesi do panvice. Na strednom plameni varíme, kým zelenina zmäkne.

Medzitým uvaríme špagety podľa návodu. Tesne pre tým, ako špagety zlejeme, odoberieme cca 50 ml z vody, v ktorej sa varia na zjemnenie omáčky.

Vodu dáme do zeleninovej zmesi, pridáme konzervy tuniaka a premiešame. Na záver pridáme cestoviny.

Podávame posypané čerstvou bazalkou a podrvenými vlašskými orechmi.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo