Tuniaková frittata
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 vajíčka
- 1 malá cibuľa
- 30 g olivy (zelené alebo čierne, bez kôstkok)
- 100 g brokolice
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 avokáda
- 2 paradajky
- špenát alebo rukola
- olivový olej
3ľahké20 minút
Postup
Frittata je typické talianske jedlo podobné omelete. Základom sú vždy rozšľahané vajíčka a pre zvyšok ingrediencií sa fantázii medze nekladú. My sme vybrali brokolicu, papriku a olivy. Vyskúšať môžete aj paradajky, mozzarellu a čerstvú bazalku.
Nakrájajte cibuľu, brokolicu, papriku a olivy na malé kúsky. Do misky pridajte nakrájanú zeleninu, 3 vajíčka a scedeného tuniaka Calvo. Všetko spolu dobre premiešajte. Na panvici ohrejte 3 lyžice olivového oleja (odporúčame tento). Pridajte vajíčkovo-zeleninovú zmes a panvicu prikryte. Na každej strane opekajte 3-4 minúty, až kým nebude frittata opečená rovnomerne z oboch strán. Podávajte s avokádom, nakrájanými paradajkami a listovou zeleninou. Dobrú chuť.