Tuniak v karí omáčke s jazmínovou ryžou
Ingrediencie:
- 2x Calvo filety z tuniaka vo vlastnej šťave
- 250 g SOS jazmínovej ryže
- 500 ml horúcej vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 50 g pražených solených arašidov
- 1 strúčik nakrájaného cesnaku
- jarná cibuľka
- soľ
- ~KARÍ OMÁČKA~
- 1 strúčik nakrájaného cesnaku
- 1 na kocky nakrájaná cibuľa
- 1 lyžica paradajkového pyré
- 500 ml rybacieho vývaru
- 1 lyžica karí
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 lyžica múky
- 1 šálka kokosového mlieka
- olivový olej
- soľ
4 osobystredná45 min
Postup
V hrnci na olivovom oleji osmažte cesnak, cibuľu a soľ. Pridajte paradajkové pyré, rybací vývar a zamiešajte. Karí, kurkumu a múku rozmiešajte v miske s troškou omáčky. Pridajte do omáčky spolu s kokosovým mliekom. Varte na minimálnom ohni asi 20 minút, občas premiešajte. Tuniaka sceďte a pridajte do omáčky. Varte ďalších 5 minút a potom odstavte.
Príprava jazmínovej ryže: Cesnak osmažte na troške olivového oleja, pridajte umytú a odkvapkanú ryžu a osoľte. Chvíľu poduste a pridajte horúcu vodu. Varte 10 minút na miernom ohni, kým sa neodparí voda a potom odstavte. Podávajte tuniaka s karí omáčkou a ryžou, nakrájanou jarnou cibuľkou a arašidmi.