Hore

Tuniak v karí omáčke s jazmínovou ryžou

Ingrediencie:

  • 2x Calvo filety z tuniaka vo vlastnej šťave
  • 250 g SOS jazmínovej ryže
  • 500 ml horúcej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 50 g pražených solených arašidov
  • 1 strúčik nakrájaného cesnaku
  • jarná cibuľka
  • soľ
  • ~KARÍ OMÁČKA~
  • 1 strúčik nakrájaného cesnaku
  • 1 na kocky nakrájaná cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 500 ml rybacieho vývaru
  • 1 lyžica karí
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžica múky
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • olivový olej
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťstrednáČas prípravy45 min

PostupPostup

Tuniak v karí omáčke s jazmínovou ryžou
 

V hrnci na olivovom oleji osmažte cesnak, cibuľu a soľ. Pridajte paradajkové pyré, rybací vývar a zamiešajte. Karí, kurkumu a múku rozmiešajte v miske s troškou omáčky. Pridajte do omáčky spolu s kokosovým mliekom. Varte na minimálnom ohni asi 20 minút, občas premiešajte. Tuniaka sceďte a pridajte do omáčky. Varte ďalších 5 minút a potom odstavte.

Príprava jazmínovej ryže: Cesnak osmažte na troške olivového oleja, pridajte umytú a odkvapkanú ryžu a osoľte. Chvíľu poduste a pridajte horúcu vodu. Varte 10 minút na miernom ohni, kým sa neodparí voda a potom odstavte.  Podávajte tuniaka s karí omáčkou a ryžou, nakrájanou jarnou cibuľkou a arašidmi.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo