Toast s tuniakom, syrom a olivovou salsou
Ingrediencie:
- Olivová salsa:
- 80 g olív, nakrájaných na tenké plátky
- 2 PL nadrobno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL píniových orieškov
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 1 PL citrónovej kôry + 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL čierneho korenie
- Štipka čili korenia
- Toast s tuniakom:
- 1 balenie filé z tuniaka v olivovom oleji
- 2 PL majonézy alebo plnotučného gréckeho jogurtu
- 1 ČL dijonskej alebo celozrnnej horčice
- 2 PL jemne nasekaného čerstvého kôpru
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL čierneho korenie
- ½ hrnčeka nastrúhanej mozzarelly alebo syra čedar
- 3 krajce celozrnného chleba
3jednoduché15 minút
Postup
Vyčarujte z bežných ingrediencií skvelú pochúťku.
Postup:
Pripravte si olivovú salsu.
V strednej miske zmiešajte olivy, petržlenovú vňať, píniové oriešky, extra panenský olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, soľ, korenie a čili.
Predhrejte rúru na horný ohrev a medzitým si pripravte toasty.
Tuniakový šalát pripravte zmiešaním scedeného tuniaka, majonézy, horčice, kôpru, citrónovej šťavy, soli a korenia; dobre premiešajte, aby sa spojili.
Zmes tuniaka rovnomerne rozdeľte na každý krajec chleba a položte na plech vystlaný alobalom. Navrch pridajte salsu a strúhaný syr a zapekajte 2 minúty, alebo kým sa syr neroztopí.
Vyberte toasty z tuniaka z rúry a podávajte.