Toast s labneh, sušenými paradajkami a lososom
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 4 krajce chleba
- 2 prírodné nesladené jogurty
- 1 šálka olív Kalamata
- Sušené paradajky v olivovom oleji
- Nakladaná červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- Koriander
- Biely sezam
- Extra panenský olivový olej
- Soľ



Postup

Poznáte labneh? Je to lahodná nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Pripravíte si ho tak, že biele jogurty necháte stiecť cez utierku do misky v chladničke. Výsledný jogurt tak bude viac hustý a krémovejší. Scedený jogurt pridajte do misky so soľou, nasekaným koriandrom a jedným pretlačeným strúčikom cesnaku. Primiešajte aj šťavu z citróna, pár lyžíc extra panenského olivového oleja. Nechajte odstáť v chladničke.
Medzitým opečte krajce chleba.
Na hrianku pridajte labneh, nakladanú cibuľku, sušené paradajky, olivy a koriander. Navrch pridajte scedeného Calvo lososa.
Posypte sezamom a podávajte.



