Hore

Teplý šalát so špaldovým zrnom

Ingrediencie:

  • 1 tekvica Hokkaido
  • 2 batáty
  • 1 stredne veľká repa
  • 1 hlávka brokolice
  • 1 plná hrsť špaldového zrna
  • Soľ, korenie, olivový olej
  • Vetvička čerstvého tymianu
  • Rukola
  • 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
  • + na dozdobenie hoblinky parmezánu
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy45 minút
varíNaty

PostupPostup

Teplý šalát so špaldovým zrnom
 

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.

Večer pred plánovanou prípravou namočíme špaldové zrno do vody. Ráno vodu zlejeme, napustíme novú a zrno uvaríme domäkka.

Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Uložíme na plech, pokvapkáme olejom, pridáme koreniny. Tymian skryjeme pod zeleninu, aby ju prevoňal a bol ochránený pred spálením od tepla počas pečenia.

Zeleninu pečieme domäkka v rozohriatej rúre na 200’C asi 25 – 30 minút. Zapichnutím vidličky skúsime, či už je mäkká.

Zatiaľ sparíme brokolicu „naskus- al dente“. Nechceme ju uvariť úplne.

Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej uvarenú špaldu, hotovú brokolicu, tuniak a zmes premiešame.

Na tanieri dozdobíme čerstvou rukolou a hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť!

TIP: Pridajte aj pečené cherry paradajky. Jedlo dostane sviežejšiu chuť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo