Teplý šalát so špaldovým zrnom
Ingrediencie:
- 1 tekvica Hokkaido
- 2 batáty
- 1 stredne veľká repa
- 1 hlávka brokolice
- 1 plná hrsť špaldového zrna
- Soľ, korenie, olivový olej
- Vetvička čerstvého tymianu
- Rukola
- 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
- + na dozdobenie hoblinky parmezánu
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Večer pred plánovanou prípravou namočíme špaldové zrno do vody. Ráno vodu zlejeme, napustíme novú a zrno uvaríme domäkka.
Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Uložíme na plech, pokvapkáme olejom, pridáme koreniny. Tymian skryjeme pod zeleninu, aby ju prevoňal a bol ochránený pred spálením od tepla počas pečenia.
Zeleninu pečieme domäkka v rozohriatej rúre na 200’C asi 25 – 30 minút. Zapichnutím vidličky skúsime, či už je mäkká.
Zatiaľ sparíme brokolicu „naskus- al dente“. Nechceme ju uvariť úplne.
Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej uvarenú špaldu, hotovú brokolicu, tuniak a zmes premiešame.
Na tanieri dozdobíme čerstvou rukolou a hoblinkami parmezánu.
Dobrú chuť!
TIP: Pridajte aj pečené cherry paradajky. Jedlo dostane sviežejšiu chuť.