Hore

Tekvicové špagety s bazalkovým pestom a tuniakom

Ingrediencie:

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

PostupPostup

Tekvicové špagety s bazalkovým pestom a tuniakom
 

Bazalkové pesto: Rozdrvte píniové oriešky, bazalku a syr. Pridajte extra panenský olivový olej a dobre rozmixujte do jemného pesta. Na tento recept potrebujete 50 g pesta, zvyšok odložte do chladničky na iné použitie.

Špagety: Tekvicu olúpte a nakrájajte na tenké a dlhé plátky. Na rozohriatu panvicu pridajte lyžicu extra panenského olivového oleja a osmažte nakrájaný cesnak. Pridajte tekvicové špagety a mierne opražte al dente na strednom až silnom plameni. Tuniaka sceďte a zmiešajte so špagetami. Servírujte na tanieri spolu s bazalkovým pestom. Ozdobte čerstvými lístkami bazalky.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo