Hore

Taštičky so zemiakmi a tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 konzerva tuniaka Calvo ZERO
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 artičoky
  • 2 stredné zemiaky
  • 6 PL tvarohu
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Taštičky so zemiakmi a tuniakom
 

Taštičky so zemiakmi, artičokmi a tuniakom Calvo ZERO – netradičná, ale chutná variácia klasických slaných koláčov, perfektný nápad na rýchly obed v kancelárii alebo na výlet mimo mesta.

Chrumkavá kôrka v sebe ukrýva vôňu artičokov, výraznú chuť tuniaka a jemnosť zemiakov.

Zeleninu môžete obmieňať podľa sezóny. Môžete použiť grilovanú zeleninu namiesto varenej a podobne.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Opláchnite ich pod vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob a potom ich uvarte v hrnci s vodou do mäkka. Sceďte, nechajte vychladnúť a podľa chuti osoľte.

Artičokové „srdiečko“ nakrájajte na tenké plátky a pár minút blanšírujte v jemne osolenej vode. Po uvarení sceďte a preložte do misy. K srdiečkam pridajte uvarené zemiaky, ricottu, tuniaka a dochuťte soľou a čiernym korením.

Lístkové cesto pripravte a nakrájajte na obdĺžniky, do stredu pridajte plnku. Plnku prikryte obdĺžnikom. Ostrým nožom urobte na ceste nárezy.

Potom taštičky pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, do zlatista.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo