Taštičky so zemiakmi a tuniakom
Ingrediencie:
- 1 konzerva tuniaka Calvo ZERO
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 artičoky
- 2 stredné zemiaky
- 6 PL tvarohu
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ a čierne korenie



Postup

Taštičky so zemiakmi, artičokmi a tuniakom Calvo ZERO – netradičná, ale chutná variácia klasických slaných koláčov, perfektný nápad na rýchly obed v kancelárii alebo na výlet mimo mesta.
Chrumkavá kôrka v sebe ukrýva vôňu artičokov, výraznú chuť tuniaka a jemnosť zemiakov.
Zeleninu môžete obmieňať podľa sezóny. Môžete použiť grilovanú zeleninu namiesto varenej a podobne.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Opláchnite ich pod vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob a potom ich uvarte v hrnci s vodou do mäkka. Sceďte, nechajte vychladnúť a podľa chuti osoľte.
Artičokové „srdiečko“ nakrájajte na tenké plátky a pár minút blanšírujte v jemne osolenej vode. Po uvarení sceďte a preložte do misy. K srdiečkam pridajte uvarené zemiaky, ricottu, tuniaka a dochuťte soľou a čiernym korením.
Lístkové cesto pripravte a nakrájajte na obdĺžniky, do stredu pridajte plnku. Plnku prikryte obdĺžnikom. Ostrým nožom urobte na ceste nárezy.
Potom taštičky pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, do zlatista.



