Hore

Tartaletky so sardinkami v olivovom oleji

Ingrediencie:

Počet osôb2Náročnosťstredne náročnéČas prípravy60 minút

PostupPostup

Tartaletky so sardinkami v olivovom oleji
 
  1. Múku pridajte na dosku a urobte v strede priestor na vajcia, 15 ml oleja, rozmarín, soľ a parmezán. Postupne vypracujte hladké cesto.
  2. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  3. Uvarené zemiaky nakrájajte na malé kocky, pridajte ich do veľkej misy spolu s 2 PL extra panenského olivového oleja, štipkou soli, 150 ml vody a pár lístkami majoránu. Zmes rozmixujte ponorným mixérom.
  4. V druhej mise rozmixujte červenú repu s niekoľkými lyžicami vody na hladkú kašu.
  5. Zemiakovú zmes rozdeľte na dve časti – do jednej pridajte cviklu a premiešajte.
  6. Cesto z chladničky rozvaľkajte a pripravte z nich štvorce alebo kruhy s priemerom 12-15 cm, pečte v rúre na 180°C na 15/18 min.
  7. Kým tartaletky chladnú, zemiakové krémy pridajte do cukrárskych špičiek a naplňte nimi tartaletky – farby striedajte v šachovnicovom vzore.
  8. Navrch pridajte kúsky sardiniek v olivovom oleji, pár lístkov majoránu a kúsky olív.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo