Tartaletky so sardinkami v olivovom oleji
Ingrediencie:
- 120 g Calvo sardiniek v olivovom oleji (1 balenie)
- 700 g varených zemiakov
- 100 g predvarenej červenej repy
- 100 g čiernych olív bez kôstky
- Čerstvý majorán
- Extra panenský olivový olej
- 250 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 25 g parmezánu
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- Štipka soli



Postup

- Múku pridajte na dosku a urobte v strede priestor na vajcia, 15 ml oleja, rozmarín, soľ a parmezán. Postupne vypracujte hladké cesto.
- Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
- Uvarené zemiaky nakrájajte na malé kocky, pridajte ich do veľkej misy spolu s 2 PL extra panenského olivového oleja, štipkou soli, 150 ml vody a pár lístkami majoránu. Zmes rozmixujte ponorným mixérom.
- V druhej mise rozmixujte červenú repu s niekoľkými lyžicami vody na hladkú kašu.
- Zemiakovú zmes rozdeľte na dve časti – do jednej pridajte cviklu a premiešajte.
- Cesto z chladničky rozvaľkajte a pripravte z nich štvorce alebo kruhy s priemerom 12-15 cm, pečte v rúre na 180°C na 15/18 min.
- Kým tartaletky chladnú, zemiakové krémy pridajte do cukrárskych špičiek a naplňte nimi tartaletky – farby striedajte v šachovnicovom vzore.
- Navrch pridajte kúsky sardiniek v olivovom oleji, pár lístkov majoránu a kúsky olív.



