Stredomorský šalát
Ingrediencie:
- 1 paprika (ak chceme môžeme použiť rôzne druhy)
- 1 šalátová uhorka
- 4 sušené paradajky v oleji
- 1 ČL kapár
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
- 3 PL olivového oleja
- Šťavy z 1/2 citróna
- 1 ČL provensálskeho korenia
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- Soľ a čierne korenie
4jednoduché10 minútvaríMonika
Postup
Tento recept pre vás pripravila Monika, @lapetit.sk.
Z olivového oleja, citrónovej šťavy, provensálskeho korenie, horčice, soli a korenie urobíme dresing.
Papriku nakrájame na menšie kúsky, tak isto aj uhorku a sušené paradajky. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno. V miske zmiešame všetku zeleninu, petržlenovú vňať a kapary spolu s dresingom a na záver pridáme aj tuniaka. Už len zľahka premiešame a môžeme podávať.