Stredomorský orzo šalát s tuniakom a fetou
Ingrediencie:
- 250 g orza
- 4 PL extra panenského olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL červeného vinného octa
- 1 ČL medu
- Soľ a čierne korenie
- Štipka oregana
- 1/2 červenej cibule
- 250 g cherry paradajok (najlepšie rôznych farieb)
- 1/2 menšej šalátovej uhorky
- 100 g čiernych olív bez kôstky
- 40 g baby špenátu
- 2x 65 g Calvo tuniaka v bio extra panenskom olivovom oleji
- 120 g fety
4jednoduché20 minútvaríKlára
Postup
Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchni.
V osolenej vode uvarte orzo tak, aby bolo al dente. Zlejte ho, v sitku prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
V miske si pripravte dresing dresing z extra panenského olivového oleja, citrónovej šťavy, červeného vínneho octu, medu, soli, čierneho korenia a sušeného oregana.
Do veľkej misy nakrájajte na kocky cherry paradajky, šalátovú uhorku, na tenké prúžky červenú cibuľu, na kolieska čierne olivy a pridajte baby špenát.
Primiešajte odkvapkané cestoviny, scedeného tuniaka rozdeleného na menšie kúsky, nadrobený syr feta a všetko premiešajte s pripraveným dresingom.