Stredomorský bulgur s tuniakom
Ingrediencie:
- 350 g uvareného bulguru
- Hrsť čiernych olív, nakrájaných na plátky
- 4 sušené paradajky v oleji, nakrájané na kúsky
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať
- 4 PL extra panenského olivového oleja
- Šťava c 1 citrónu
- Čerstvá rukola
- Hrsť nakrájaných cherry paradajok
- Polovica šalátovej uhorky, nakrájanej na tenké plátky
- 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
- Soľ
2jednoduché15 minútvaríKaya
Postup
Tento recept pre vás pripravila Kája, @svasniprojidlo.
Uvarený bulgur premiešajte s olivami, sušenými paradajkami a petržlenovou vňaťou. Zmes dochuťte olivovým olejom, citrónovou šťavou a podľa chuti osoľte.
Bulgur rozdeľte do misiek a do každej z nich pridajte rukolu, cherry paradajky, uhorku a tuniaka.
Misku nakoniec pokvapkajte kvapkou citrónovej šťavy, podľa chuti pridajte olivový olej a ešte trochu petržlenovej vňate.