Špargľa s omáčkou zo slávok
Ingrediencie:
- 1 kozerva Calvo slávok v marináde
- 1 zväzok zelenej špargle
- 1 vajce
- ½ citróna
- 1 ČL dijonskej horčice
- Worcestrová omáčka
- Olivový olej
- 1 paradajka
- Klíčky na ozdobenie
2jednoduché25
Postup
- Špargľu zbavíme tvrdej časti stonky a uvaríme vo dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Po uvarení ich ponorte do studenej vody, vyberte a odložte na bok.
- Na omáčku zmiešajte rozmixujte slávky s polovicou marinády z balenia, šťavou z polovice citróna, horčicou, niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky a surovým vajcom. Pomaly pridávajte olivový olej, miešajte mixérom, kým nevznikne hladká omáčka.
- Na tanier pridajte špargľu a ozdobte omáčkou. Navrch pridajte ošúpané paradajky nakrájané na kocky a ozdobte klíčkami.