Socca s tuniakom
Ingrediencie:
- 250 g cícerovej múky
- 150 ml vody
- 15 ml olivového oleja
- 3 g soli
- Náplň:
- 200 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 cuketa
- 150 g krémového syra
- 100 g kozieho syra
- 50 g orechov
- provensálske korenie, čierne korenie a soľ
- citrón



Postup

V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote.
Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte a zrolujte. Olivovým olejom potrite plech vhodný do rúry. Pridajte polovicu cesta a pečte pri teplote 200°C asi 10 – 15 minút. Postup zopakujte aj s druhou polovicou.
Montáž: Cesto potrite roztierateľným syrom. Pridajte cuketové rolky, kúsky kozieho syra, orechy a tuniaka. Pokvapkajte olejom z konzervy, dochuťte bylinkami a korením. Navrch nastrúhajte trošku citrónovej kôry.



