Hore

Socca s tuniakom

Ingrediencie:

  • 250 g cícerovej múky
  • 150 ml vody
  • 15 ml olivového oleja
  • 3 g soli
  • Náplň:
  • 200 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 1 cuketa
  • 150 g krémového syra
  • 100 g kozieho syra
  • 50 g orechov
  • provensálske korenie, čierne korenie a soľ
  • citrón
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

PostupPostup

Socca s tuniakom
 

V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote.

Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte a zrolujte. Olivovým olejom potrite plech vhodný do rúry. Pridajte polovicu cesta a pečte pri teplote 200°C asi 10 – 15 minút. Postup zopakujte aj s druhou polovicou.

Montáž: Cesto potrite roztierateľným syrom. Pridajte cuketové rolky, kúsky kozieho syra, orechy a tuniaka. Pokvapkajte olejom z konzervy, dochuťte bylinkami a korením. Navrch nastrúhajte trošku citrónovej kôry.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo