Slaný ryžový koláč so stredomorským šalátom
Ingrediencie:
- 2x Calvo Stredomorský šalát 150 g
- 250 g jazmínovej ryže
- 500 ml teplej vody
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ



Postup

Príprava jazmínovej ryže: Na troške olivového oleja osmažte strúčik cesnaku. Pridajte umytú a scedenú ryžu, osoľte. Chvíľu osmažte a pridajte teplú vodu. Varte na strednom plameni približne 10 – 12 minút, kým sa ryža neuvarí. Odstavte z ohňa a odložte bokom.
Vnútro misky vysteľte potravinárskou fóliou. Pomôže vám pri formovaní koláča.
Ryžu rozdeľte na 2 časti, prvú časť ryže uložte do misky. Šalát sceďte a uložte na ryžu. Zakryte zvyšnou ryžou. Jemne postláčajte, aby sa koláč zocelil.
Navrch uložte servírovací tanier, opatrne pretočte a odstráňte fóliu. Podávajte vlažné alebo ako studený svieži šalát.



