Silvestrovské batôžky s hubami a tuniakom
Ingrediencie:
- 60 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 250 g húb Portobello
- 1 pór
- 100 ml šľahačky
- extra panenský olivový olej
- čierne korenie a soľ
- cesto filo (8 plátkov) alebo lístkové cesto
- 2 lyžice masla
- pažítka



Postup

V malom hrnci na troške extra panenského olivového oleja osmažte pór. Nakrájajte huby na kocky a pridajte do hrnca. Okoreňte a uvarte. Pridajte šľahačku a scedeného tuniaka. Dobre premiešajte. Jeden plátok rozdeľte na 4 rovnaké časti a rozložte na stôl, zvyšné prikryte vlhkou utierkou, aby sa nevysušili, keďže ide o veľmi jemné a krehké cesto. Roztopte maslo a každý plátok potrite troškou masla a uložte na seba. Každý plátok trošku pootočte. Pridajte 1 lyžičku hubovo-tuniakovej náplne a uzatvorte. Zviažte pažítkou. Postup opakujte.
Rúru vyhrejte na 200 °C. Batôžky uložte na plech na pečenie a pečte dozlatista asi 10 – 15 minút. Podávajte ako tapas alebo predjedlo s tekvicovým krémom.



