Hore

Silvestrovské batôžky s hubami a tuniakom

Ingrediencie:

  • 60 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 250 g húb Portobello
  • 1 pór
  • 100 ml šľahačky
  • extra panenský olivový olej
  • čierne korenie a soľ
  • cesto filo (8 plátkov) alebo lístkové cesto
  • 2 lyžice masla
  • pažítka
Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

PostupPostup

Silvestrovské batôžky s hubami a tuniakom
 

V malom hrnci na troške extra panenského olivového oleja osmažte pór. Nakrájajte huby na kocky a pridajte do hrnca. Okoreňte a uvarte. Pridajte šľahačku a scedeného tuniaka. Dobre premiešajte. Jeden plátok rozdeľte na 4 rovnaké časti a rozložte na stôl, zvyšné prikryte vlhkou utierkou, aby sa nevysušili, keďže ide o veľmi jemné a krehké cesto. Roztopte maslo a každý plátok potrite troškou masla a uložte na seba. Každý plátok trošku pootočte. Pridajte 1 lyžičku hubovo-tuniakovej náplne a uzatvorte. Zviažte pažítkou. Postup opakujte.

Rúru vyhrejte na 200 °C. Batôžky uložte na plech na pečenie a pečte dozlatista asi 10 – 15 minút. Podávajte ako tapas alebo predjedlo s tekvicovým krémom.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo