Hore

Salmorejo s tuniakom, prepeličím vajíčkom a avokádom

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút

PostupPostup

Salmorejo s tuniakom, prepeličím vajíčkom a avokádom
 

Vitajte v svete Salmorejo – osviežujúcej španielskej pochúťky! Táto tradičná andalúzska polievka, známa svojou výraznou chuťou, prichádza s jednoduchým, no bohatým receptom. Skúste túto kombináciu paradajok, chleba, olivového oleja a cesnaku a preneste sa do južnej Španielskej krajiny v každom dúšku.

Paradajky umyte, odstráňte stopku a nakrájajte na kúsky.

Pridajte nakrájaný chlieb, premiešajte a nechajte nasiaknuť vodou z paradajok.

Vajíčka varte v osolenej vode 3 minúty, odkedy začnú vrieť, sceďte a nechajte vychladnúť, aby ste ich mohli ošúpať.

Nakrájané paradajky a chlieb pridajte do pohára mixéra spolu s ošúpaným cesnakom, octom a soľou, mixujte, kým nezískate jemnú a homogénnu hmotu.

Preceďte cez sitko. Do scedenej polievky postupne za stáleho miešania pridávajte extra panenský olivový olej.

Salmorejo podávajte spolu s rozpolenými uvarenými vajcami, scedeným tuniakom a na kocky nakrájaným avokádom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo