Salmorejo s tuniakom, prepeličím vajíčkom a avokádom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 1 avokádo
- 1 strúčik cesnaku
- 4 prepeličie vajíčka
- 100 g chleba
- 1 kg paradajok
- 3 PL octu
Postup
Vitajte v svete Salmorejo – osviežujúcej španielskej pochúťky! Táto tradičná andalúzska polievka, známa svojou výraznou chuťou, prichádza s jednoduchým, no bohatým receptom. Skúste túto kombináciu paradajok, chleba, olivového oleja a cesnaku a preneste sa do južnej Španielskej krajiny v každom dúšku.
Paradajky umyte, odstráňte stopku a nakrájajte na kúsky.
Pridajte nakrájaný chlieb, premiešajte a nechajte nasiaknuť vodou z paradajok.
Vajíčka varte v osolenej vode 3 minúty, odkedy začnú vrieť, sceďte a nechajte vychladnúť, aby ste ich mohli ošúpať.
Nakrájané paradajky a chlieb pridajte do pohára mixéra spolu s ošúpaným cesnakom, octom a soľou, mixujte, kým nezískate jemnú a homogénnu hmotu.
Preceďte cez sitko. Do scedenej polievky postupne za stáleho miešania pridávajte extra panenský olivový olej.
Salmorejo podávajte spolu s rozpolenými uvarenými vajcami, scedeným tuniakom a na kocky nakrájaným avokádom.