Šalát z quinoy, tuniaka a šošovice
Ingrediencie:
- 100 g SOS quinoy
- 300 g vody
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g uvarenej šošovice
- 2 x 80 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- ½ cibule alebo jarnej cibuľky nakrájanej na kocky
- 1 mrkva nakrájaná na kocky
- 1 vetvička zeleru nakrájaná na malé kocky
- 1 paradajky nakrájaná na malé kocky
- 1 avokádo nakrájané na malé kocky
- 12 prepeličích vajíčok
- ~DRESSING~
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica vinného octu zo Sherry
- šťava z ½ citróna
- čierne korenie
- soľ
4 osobystredná45 min
Postup
SOS quinou varte v pomere 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou varte so strúčikom cesnaku a ½ lyžičky soli. Varte 15 minút. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Uvarte šošovicu a opláchnite studenou vodou. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky, dajte do studenej vody a nechajte odstáť 20 minút. Prepeličie vajíčka varte 3 minúty vo vriacej vode.
V miske premiešajte quinou, šošovicu, nakrájanú zeleninu a scedeného tuniaka. Z hore spomínaných ingrediencií pripravte dressing. Dobre premiešajte a pridajte do šalátu.