Hore

Šalát z quinoy, tuniaka a šošovice

Ingrediencie:

  • 100 g SOS quinoy
  • 300 g vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g uvarenej šošovice
  • 2 x 80 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • ½ cibule alebo jarnej cibuľky nakrájanej na kocky
  • 1 mrkva nakrájaná na kocky
  • 1 vetvička zeleru nakrájaná na malé kocky
  • 1 paradajky nakrájaná na malé kocky
  • 1 avokádo nakrájané na malé kocky
  • 12 prepeličích vajíčok
  • ~DRESSING~
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica vinného octu zo Sherry
  • šťava z ½ citróna
  • čierne korenie
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťstrednáČas prípravy45 min

PostupPostup

Šalát z quinoy, tuniaka a šošovice
 

SOS quinou varte v pomere 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou varte so strúčikom cesnaku a ½ lyžičky soli. Varte 15 minút. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Uvarte šošovicu a opláchnite studenou vodou. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky, dajte do studenej vody a nechajte odstáť 20 minút. Prepeličie vajíčka varte 3 minúty vo vriacej vode.

V miske premiešajte quinou, šošovicu, nakrájanú zeleninu a scedeného tuniaka. Z hore spomínaných ingrediencií pripravte dressing. Dobre premiešajte a pridajte do šalátu.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo