Šalát so špenátom, slávkami a jablkami
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo slávok v marináde
- 150 g baby špenátu
- 1 zelené jablko
- Cherry paradajky
- 1 PL nasekaných vlašských orechov
- 1 ČL sušených čučoriedok
- Parmezán
- Dressing:
- 25 ml Borges balzamového octu z Modeny
- 75 ml Borges Original extra panenského olivového oleja
- Soľ
2jednoduché15 minút
Postup
- Listy špenátu dôkladne umyte a jablko nakrájajte na mesiačiky.
- Na grile s kvapkou oleja opečte jablká.
- Na servírovací tanier pridajte špenát, ugrilované jablká, na polovicu nakrájané cherry paradajky, slávky a posypte nastrúhaných parmezánom, orechmi a sušenými čučoriedkami.
- V miske zmiešajte ingrediencie na dressing a pridajte na šalát.
Tip: Počas leta môžete jablká nahradiť slivkami alebo broskyňami.