Šalát s rukolou, paradajkami, tuniakom a opečeným chlebom
Ingrediencie:
- 30 cm bageta
- Olivový olej vhodný na varenie
- 3 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 3 veľké paradajky
- 50 g rukoly
- 50 g olív bez kôstky
- 1/2 červenej cibule
- 60 ml octu z červeného vína
- 2 ČL dijonskej horčice
- Extra panenský olivový olej



Postup

Bagetu nakrájajte na pásiky hrubé 1 cm. Jemne potrite olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením a pečte v teplovzdušnej rúre na 200 °C približne 5 minút na každej strane.
Vo veľkej mise vymiešajte ocot, horčicu a extra panenský olivový olej
Potom do misy pridajte scedeného tuniaka, nakrájané paradajky, rukolu, olivy, cibuľu a opečené kúsky bagety.
Premiešajte a ihneď podávajte.



