Ryža so zeleninou a tuniakovými filetami
Ingrediencie:
- 2 poháre guľatozrnnej ryže
- 4 poháre vody alebo teplého zeleninového vývaru
- 1 sklo Calvo filiet v olivovom oleji
- 1 červená papriky
- 200 g zelených fazuliek
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 baklažán
- 2 dozreté paradajky
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička kurkumy
- 1 citrón
- olivový olej
- soľ
4 osobystredné45 min
Postup
1. Príprava zeleniny: Červenú papriku nakrájajte na plátky, zelené fazuľky na malé kúsky, cesnak na plátky, baklažán na kocky (uložte do osolenej vody). Nastrúhajte paradajku.
2. Príprava sofrita: Na širokej panvici na olivovom oleji osmažte zeleninu v tomto poradí: papriku, cesnak, fazuľky a baklažán (scedený). Smažte 10 minút. Do stredu uložte paradajky a smažte ďalej.
3. Dajte zovrieť vodu alebo zeleninový vývar.
4. Do sofrita pridajte sladkú papriku, kurkumu, soľ a ryžu, zamiešajte. Pridajte vriaci vývar a varte 15 minút. Navrch uložte filety z tuniaka, pokvapkajte citrónovou šťavou a varte ďalších 5 minút. Odstavte z ohňa, prikryte alobalom a nechajte odstáť ešte 5 minút.