Hore

RATATOUILLE SO SARDINKAMI

Ingrediencie:

  • 1 veľký baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 stredné cibule
  • 2 paradajky
  • extra panenský olivový olej
  • provensálske byliny (tymian, oregano, rozmarín)
  • čierne korenie a soľ
  • 2 konzervy Calvo sardiniek v slnečnicovom oleji
Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy90 min

PostupPostup

RATATOUILLE SO SARDINKAMI
 

Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte do špirály do okrúhlej formy vhodnej na pečenie. Okoreňte a posypte provensálskymi bylinkami. Polejte extra panenským olivovým olejom. Prikryte a pečte v rúre asi 60 minút. Potom odkryte a pečte ďalších 30 minút až do zmäknutia zeleniny. Podávajte so sardinkami alebo filetami z tuniaka.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo