RATATOUILLE SO SARDINKAMI
Ingrediencie:
- 1 veľký baklažán
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 stredné cibule
- 2 paradajky
- extra panenský olivový olej
- provensálske byliny (tymian, oregano, rozmarín)
- čierne korenie a soľ
- 2 konzervy Calvo sardiniek v slnečnicovom oleji
4 osobyNáročné90 min
Postup
Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte do špirály do okrúhlej formy vhodnej na pečenie. Okoreňte a posypte provensálskymi bylinkami. Polejte extra panenským olivovým olejom. Prikryte a pečte v rúre asi 60 minút. Potom odkryte a pečte ďalších 30 minút až do zmäknutia zeleniny. Podávajte so sardinkami alebo filetami z tuniaka.