Pizza marinera
Ingrediencie:
- 300 g múky
- olivový olej zo scedeného tuniaka Calvo
- 150 g vlažnej vody
- 7 g čerstvého droždia
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička soli
- Topping:
- 2 – 3 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
- 6 lyžíc drvených paradajok
- 150 g strúhanej mozzarelly
- ½ červenej cibule nakrájanej na plátky
- cherry paradajky
- oregano
- soľ
- čierne korenie
- 1 konzerva Calvo slávok v marináde
- čierne olivy
- rukola
4 osobyľahké45 min
Postup
Droždie nechajte rozpustiť vo vlažnej vode. Cesto vymiešajte z múky, soli, cukru, olivového oleja z tuniaka a droždia a nechajte kysnúť 20 minút. Rúru predhrejte na 250ºC. Cesto vyvaľkajte do formy kruhu a uložte na plech. Cesto natrite drvenými paradajky, pridajte mozzarellu, plátky cibule a cherry paradajky. Ochuťte oreganom, soľou a čiernym korením. Pečte 25 – 30 minút pri teplote 200 ºC. Nakoniec pridajte tuniaka, slávky, olivy a rukolu. Podávajte ihneď.