Hore

Pizza marinera

Ingrediencie:

  • 300 g múky
  • olivový olej zo scedeného tuniaka Calvo
  • 150 g vlažnej vody
  • 7 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • Topping:
  • 2 – 3 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
  • 6 lyžíc drvených paradajok
  • 150 g strúhanej mozzarelly
  • ½ červenej cibule nakrájanej na plátky
  • cherry paradajky
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 konzerva Calvo slávok v marináde
  • čierne olivy
  • rukola
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

PostupPostup

Pizza marinera
 

Droždie nechajte rozpustiť vo vlažnej vode. Cesto vymiešajte z múky, soli, cukru, olivového oleja z tuniaka a droždia a nechajte kysnúť 20 minút. Rúru predhrejte na 250ºC. Cesto vyvaľkajte do formy kruhu a uložte na plech. Cesto natrite drvenými paradajky, pridajte mozzarellu, plátky cibule a cherry paradajky. Ochuťte oreganom, soľou a čiernym korením. Pečte 25 – 30 minút pri teplote 200 ºC. Nakoniec pridajte tuniaka, slávky, olivy a rukolu. Podávajte ihneď.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo