Hore

Pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 400 g balenie zemiakových gnocchi
  • 300 g paradajok
  • 1 stredná cuketa
  • 1/2 papriky
  • 1 červená cibuľa
  • 1-2 PL rastlinného oleja (je možné použiť aj scedený olej z tuniaka)
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • čierne korenie
  • čerstvá bazalka, oregano nebo pažitka
  • 3x 65 g tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy45 minút

PostupPostup

Pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom
 

Tento recept na pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom pre vás pripravila Martina, Mamachef. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na pečené gnocchi s tuniakom, paradajkami a bazalkou. Spája v sebe jednoduchosť prípravy s dokonalou chuťou stredomorskej kuchyne. Ideálne na rýchlu večeru alebo obed, ktorý vás zasýti a poteší!

Ako pripraviť pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom?

1. Cherry paradajky nechajte celé, väčšie paradajky nakrájajte na mesiačiky. Cuketu nakrájajte na väčšie kocky. Papriku nakrájajte na menšie kocky a cibuľu na tenšie plátky.
2. Predhrejte rúru na 185 °C.
3. Do veľkej zapekacej misy vložte gnocchi (neprehrievajte ich!) a nakrájanú zeleninu.
4. Zmiešajte olej, horčicu, cesnak a soľ a zalejte gnocchi a zeleninu. Pridajte korenie a dôkladne premiešajte. Rozotrite po celej nádobe na pečenie a zapečte.
5. Pečte približne 25 minút, potom premiešajte a zvýšte teplotu na 200-210 °C, kým nebudú gnocchi zlatohnedé.
6. Keď sú gnocchi hotové, vmiešajte do nich nasekané bylinky a tuniaka (olej môžete vopred vyliať).
7. Podávajte s čerstvými bylinkami.

Ak sa vám tento recept páčil, dajte nám vedieť na našej stránke Calvo na Facebooku.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo