Pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 400 g balenie zemiakových gnocchi
- 300 g paradajok
- 1 stredná cuketa
- 1/2 papriky
- 1 červená cibuľa
- 1-2 PL rastlinného oleja (je možné použiť aj scedený olej z tuniaka)
- 1 ČL horčice
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1/2 ČL soli
- čierne korenie
- čerstvá bazalka, oregano nebo pažitka
- 3x 65 g tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji



Postup

Tento recept na pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom pre vás pripravila Martina, Mamachef. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na pečené gnocchi s tuniakom, paradajkami a bazalkou. Spája v sebe jednoduchosť prípravy s dokonalou chuťou stredomorskej kuchyne. Ideálne na rýchlu večeru alebo obed, ktorý vás zasýti a poteší!
Ako pripraviť pečené gnocchi so zeleninou a tuniakom?
1. Cherry paradajky nechajte celé, väčšie paradajky nakrájajte na mesiačiky. Cuketu nakrájajte na väčšie kocky. Papriku nakrájajte na menšie kocky a cibuľu na tenšie plátky.
2. Predhrejte rúru na 185 °C.
3. Do veľkej zapekacej misy vložte gnocchi (neprehrievajte ich!) a nakrájanú zeleninu.
4. Zmiešajte olej, horčicu, cesnak a soľ a zalejte gnocchi a zeleninu. Pridajte korenie a dôkladne premiešajte. Rozotrite po celej nádobe na pečenie a zapečte.
5. Pečte približne 25 minút, potom premiešajte a zvýšte teplotu na 200-210 °C, kým nebudú gnocchi zlatohnedé.
6. Keď sú gnocchi hotové, vmiešajte do nich nasekané bylinky a tuniaka (olej môžete vopred vyliať).
7. Podávajte s čerstvými bylinkami.
Ak sa vám tento recept páčil, dajte nám vedieť na našej stránke Calvo na Facebooku.



