Paradajkové lodičky
Ingrediencie:
- 4 veľké paradajky
- 60 g uvarenejquinoy
- 1 balenie mozzarelly (približne 100 – 125 g)
- 1 hrsť hrášku (sterilizovaného alebo mrazeného)
- 1 hrsť kukurice (sterilizovanej alebo mrazenej)
- 1 konzerva tuniaka CALVO ZERO
- Soľ, čierne mleté korenie, sušené aj čerstvé oregano
- 300 ml passaty
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Z paradajok odkrojíme hornú časť. Vydlabeme vnútro, pomôžeme si nožom a lyžicou. Do misky pridáme quinou, hrášok, kukuricu, tuniak Calvo ZERO a premiešame. Zmes sa nesnažíme rozmixovať, mala by mať rôznu textúru. Z mozzarelly odkrojíme bokom 4 malé plátky a ostatok nakrájame na malé kúsky. Pridáme k zmesi, osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme pripravené paradajky. Na vrch zmesi položíme plátok mozzarelly a na ňu položíme odkrojenú hornú časť paradajky.
Do zapekacej nádoby pridáme passatu, sušené oregano, prípadne soľ a korenie (podľa chuti). Naplnené paradajky ukladáme do zapekacej nádoby. Ak ostala plnka, pridáme ju do nádoby k passate, najlepšie medzi paradajky a okolo nich. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, najprv zakryté 15 minút a následne dopekáme odokryté ešte 10 – 15 minút podľa sfarbenia mozzarelly.
Na tanieri dozdobíme čerstvým oreganom a podávame so šalátom.
Chutí za tepla i za studena. Dobrú chuť!
TIP: Do zmesi pridajte aj vnútro paradajok nakrájané na malé kúsky a pripravte si tak bezzvyškové jedlo.