Hore

Papas Aliñás s pikantnými sardinkami

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo sardinok v slnečnicovom oleji s chilli
  • 700 g nových zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica čerstvého petržlenu
  • 50 g extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice Sherry octu
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy50 min

PostupPostup

Papas Aliñás s pikantnými sardinkami
 

Cibuľu nadrobno nakrájajte. Namočte do studenej vody, aby stratila silu. Zemiaky varte v šupke asi 25 – 30 minút. Sceďte a nechajte zakryté ešte 15 minút. Olúpte a nakrájajte na kocky. Dochuťte extra panenským olivovým olejom, octom a soľou. Pridajte scedenú cibuľu a nakrájaný petržlen. Ak je potrebné, dochuťte. Všetko opatrne premiešajte, aby sa zemiaky nerozdrvili. Podávajte v izbovej teplote, nikdy nie z chladničky, aby zemiaky neboli mazľavé. Pridajte sardinky a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo