Papas Aliñás s pikantnými sardinkami
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo sardinok v slnečnicovom oleji s chilli
- 700 g nových zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 lyžica čerstvého petržlenu
- 50 g extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice Sherry octu
- soľ
4 osobyľahké50 min
Postup
Cibuľu nadrobno nakrájajte. Namočte do studenej vody, aby stratila silu. Zemiaky varte v šupke asi 25 – 30 minút. Sceďte a nechajte zakryté ešte 15 minút. Olúpte a nakrájajte na kocky. Dochuťte extra panenským olivovým olejom, octom a soľou. Pridajte scedenú cibuľu a nakrájaný petržlen. Ak je potrebné, dochuťte. Všetko opatrne premiešajte, aby sa zemiaky nerozdrvili. Podávajte v izbovej teplote, nikdy nie z chladničky, aby zemiaky neboli mazľavé. Pridajte sardinky a podávajte.