Hore

“Pain bagnat” s tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 bochník
  • 2 paradajky nakrájané na kolieska
  • 1 cibuľka nakrájaná na kolieska
  • 1 zelená paprika nakrájaná na kolieska
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo, nakrájané na kolieska
  • 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 80 g nakrájaných čiernych olív bez kôstky
  • 8 lístkov bazalky
  • DRESSING:
  • 50 ml extra panenského olivového oleja
  • 25 ml octu z bieleho vína
  • čierne korenie a soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

PostupPostup

“Pain bagnat” s tuniakom
 

Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska.

Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií.

Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra panenského olivového oleja alebo olejom z konzervy. Do bochníka uložte prvú polovicu paradajok, cibuľu, papriku, vajíčko. Pridajte tuniaka a olivy a polejte dressingom. Poukladajte druhú polovicu paradajok a pridajte lístky bazalky. Prikryte vrchom bochníka a odložte do chladničky do ďalšieho dňa.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo