“Pain bagnat” s tuniakom
Ingrediencie:
- 1 bochník
- 2 paradajky nakrájané na kolieska
- 1 cibuľka nakrájaná na kolieska
- 1 zelená paprika nakrájaná na kolieska
- 2 vajíčka uvarené natvrdo, nakrájané na kolieska
- 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 80 g nakrájaných čiernych olív bez kôstky
- 8 lístkov bazalky
- DRESSING:
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 25 ml octu z bieleho vína
- čierne korenie a soľ
4 osobyNáročné45 min
Postup
Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska.
Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií.
Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra panenského olivového oleja alebo olejom z konzervy. Do bochníka uložte prvú polovicu paradajok, cibuľu, papriku, vajíčko. Pridajte tuniaka a olivy a polejte dressingom. Poukladajte druhú polovicu paradajok a pridajte lístky bazalky. Prikryte vrchom bochníka a odložte do chladničky do ďalšieho dňa.