Orzo šalát s tuniakom a paradajkami
Ingrediencie:
- 200 g cestovín orzo
- Balenie cherry paradajok, prekrojených na polovicu
- 16 malých lístkov čerstvej bazalky
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 PL na jemno nasekanej petržlenovej vňate
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 2 PL balzamového octu
- 1/8 ČL soli
- 1/8 ČL sladkej papriky
2-3jednoduché30 minút
Postup
Jednoduchý a chutný šalát s tuniakom a paradajkami. Ak máte radi mozzarellu, môžete ju do receptu pridať.
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Do misy pridajte nakrájané paradajky, scedeného tuniaka, na jemno nasekané lístky bazalky a petržlenovú vňať.
Pripravte si dressing z extra panenského olivového oleja, balzamového octu, soli a sladkej papriky.
Pridajte do misy, poriadne premiešajte a podávajte.