Orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenovou vňaťou
Ingrediencie:
- 200 g orza
- 2 plechovky Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 200 g cherry paradajok
- 1/2 hrnčeka čerstvej petržlenovej vňate
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti



Postup

Orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenom je skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a chutný recept na jedlo plné lahodných chute. Táto kombinácia orza, šťavnatého tuniaka a osviežujúcich cherry paradajok, oživená čerstvou vňaťkou, je ideálna pre ľahký obed alebo rýchlu večeru.
Príprava je rýchla a jednoduchá, takže si môžete užiť výnimočný pokrm v priebehu pár minút. Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé!
Postup
Uvarte orzo podľa návodu na obale v osolenej vode. Po uvarení sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia. Nechajte úplne vychladnúť.
Tuniaka sceďte a jemne ho rozoberte vidličkou. Cherry paradajky umyte a prekrojte na polovice. Vo veľkej mise zmiešajte vychladnuté orzo, tuniaka, nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať.
V malej miske zmiešajte šťavu a kôru z citróna, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Zalejte šalát pripraveným dresingom a dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
Podávajte ihneď alebo nechajte niekoľko hodín odstáť v chladničke, aby sa chute lepšie prepojili. Dobrú chuť!
Zhrnutie
Chutil vám tento recept na orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenovou vňaťou? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



