Hore

Orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenovou vňaťou

Ingrediencie:

Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenovou vňaťou
 

Orzo s tuniakom, cherry paradajkami a petržlenom je skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a chutný recept na jedlo plné lahodných chute. Táto kombinácia orza, šťavnatého tuniaka a osviežujúcich cherry paradajok, oživená čerstvou vňaťkou, je ideálna pre ľahký obed alebo rýchlu večeru.

Príprava je rýchla a jednoduchá, takže si môžete užiť výnimočný pokrm v priebehu pár minút. Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé!

Uvarte orzo podľa návodu na obale v osolenej vode. Po uvarení sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia. Nechajte úplne vychladnúť.

Tuniaka sceďte a jemne ho rozoberte vidličkou. Cherry paradajky umyte a prekrojte na polovice. Vo veľkej mise zmiešajte vychladnuté orzo, tuniaka, nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať.

V malej miske zmiešajte šťavu a kôru z citróna, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Zalejte šalát pripraveným dresingom a dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.

Podávajte ihneď alebo nechajte niekoľko hodín odstáť v chladničke, aby sa chute lepšie prepojili. Dobrú chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo