Hore

Orecchiette s tuniakom, cherry paradajkami a kaparmi

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín orecchiette
  • 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 200 g cherry paradajok
  • 3 lyžice kapár
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 hrnčeka čerstvého petržlenu (nasekaný)
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Orecchiette s tuniakom, cherry paradajkami a kaparmi
 

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. Po uvarení sceďte a odložte bokom. Tuniaka Calvo sceďte a jemne rozoberte vidličkou.

Cherry paradajky prekrojte na polovice, červenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky, cesnak nasekajte nadrobno. Vo veľkej panvici zohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nebude mäkká a priehľadná. Pridajte cherry paradajky a kapary do panvice a smažte ďalších 5 minút, kým paradajky nezačnú mäknúť.

Potom pridajte do panvice aj tuniaka a premiešajte. Nakoniec pridajte ucarené cestoviny.

V malej miske zmiešajte šťavu a kôru z citróna, zvyšné 2 lyžice olivového oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti.

Dresing pridajte k cestovinám a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte posypané parmezánom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo