Orecchiette s tuniakom, cherry paradajkami a kaparmi
Ingrediencie:
- 300 g cestovín orecchiette
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 200 g cherry paradajok
- 3 lyžice kapár
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 1/2 hrnčeka čerstvého petržlenu (nasekaný)
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 4 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)



Postup

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. Po uvarení sceďte a odložte bokom. Tuniaka Calvo sceďte a jemne rozoberte vidličkou.
Cherry paradajky prekrojte na polovice, červenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky, cesnak nasekajte nadrobno. Vo veľkej panvici zohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nebude mäkká a priehľadná. Pridajte cherry paradajky a kapary do panvice a smažte ďalších 5 minút, kým paradajky nezačnú mäknúť.
Potom pridajte do panvice aj tuniaka a premiešajte. Nakoniec pridajte ucarené cestoviny.
V malej miske zmiešajte šťavu a kôru z citróna, zvyšné 2 lyžice olivového oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Dresing pridajte k cestovinám a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte posypané parmezánom.
Zhrnutie
Chutil vám tento recept na orecchiette s tuniakom, cherry paradajkami a kaparmi? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



